2016. január 12., kedd

Bucka szulinapja az iskolaban

Szoval ez a januar eleji szuletes nem eppen egy fonyeremeny. Mar mindenki elfarad az elokeszuletekben meg eltelik egy kicsit az unnepi elmenyekkel. Igen, a gyerekek is. Mindenesetre miutan kitalaltuk, beszereztuk, becsomagoltuk es atadtuk az adventi naptart, a Sinterklaast, a karacsonyi ajandekokat, a szulinapi ajandekot, kicsi potajandekot Kis Manyinak, erzelmesen megszulinapoztunk es sikeresen agyba dugtuk este tizkor a tortatol meg mindig porgo gyerekekeket, meg pont volt kedvunk a teli szunet utolso estejen nekiallni kis zacskokat toltogetni az osztalytarsainak. Ketfele partitasakunk volt, bepakoltuk a csunyabbikba. Aztan ebbe a szebbikbe. Igy neztek ki: 
Aztan rajottunk, hogy nem vagyunk biztosak benne, hogy hanyan is vannak az osztalyban, ebbol meg csak tizenhat zacsko volt, ugyhogy visszapakoltunk a csunyabbikba. A zacskok tartalmat illetoen Buckanak hatarozott elkepzelesei voltak, ugyhogy gyumolcsle, gumicukor, olvadosrago es egy lufi kerult belejuk. Merthogy a lenyeg, itt a szulinapos ajandekozza meg az egesz osztalyt. Az unnepelt reggel kap egy szep kis papirkoronat, amit a tanitoneni csinal neki, es a gyerek izlese szerint disziti ki, hogy mindenki szamara egyertelmu legyen, ki a nap kiralya. (Mi amugy kicsit meghackeltuk ezt a szisztemat osszel, mert egy kezmuves foglalkozason csinaltak maguknak koronat, es abban jartak iskolaba, a tobbi gyerek meg nagyon nem ertette, hogy akkor ez most szulinap vagy megsem vagy mivan...) Soron kivul o ulhet a kringben a tanitoneni mellett es enekelnek neki boldog szulinapot dalt, valamint egy muanyag tortaval felkoszontik. Hat, ezt en sem ertem pontosan, hogy ez hogy is zajlik, de a lenyeg, hogy Bucka elegedett volt. Ezenkivul valaszthat egy nagy allatos kepet, ime:
Es a keppel a kezeben ket nagyobb tanuloval vegig jarjak az egesz iskolat, az igazgatot es a korrepetitorokat is es mindenhol felkoszontik es kap matricat, sztarolast meg kedves szavakat. 
A nap vegen pedig egy talcarol atadja a nasival toltott zacskokat az osztalytarsainak es tenyleg mindenki orul. Mivel aznap kevesen voltak, eleg lett volna tizenhat zacsko, maradt par, amivel Bucka megajandekozta Kis Manyi csoportjabol a kedvenc ismeroseit elmenoben a folyoson, annyira belejott. Az egesz roppant meghato volt. Miutan megtudtam a reszleteket, mert persze, aznap szukszavuan kozolte, hogy remek volt, aztan ennyivel kellett beernem. Napokba telt, mire a toredekes beszamolodarabokbol rekonstrualtam az esemenyeket.

Ez meg nem tartozik szorosan a targyhoz, de gyakoroljak a nyolcast, szerintem olyan cuki. Most kicsit sivarabbnak tunik a terem, mert nincs annyira kidekoralva, de mivel szakmanyban gyartjakmaz osszmuveszeti termekeket, gondolom, csak ido kerdese.

5 megjegyzés:

  1. Az ajandekozos reszt nem ertem, de amugy tok jopofa. Boldog szulinapot Buckanak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ja, csak szolidan arra akartam celozgatni, hogy nagyjabol november eleje ota ajandekokat talalunk ki, szerzunk be es csomagolunk a kulonbozo alkalmakra. a fenenek se volt kedve meg edessegeket pakolaszni zacskokba januar elejen is.

      Törlés
    2. amugy vannak nalunk kreativabb szulok is, az egyik gyerek szulinapjan peldaul egy hosszu gumicukorra felfuzott gumicukorkulcsot kaptak. az egesz banda a nyakaba akasztott gumicukorkulcsokkal jott ki a csoportbol, ugy neztek ki, mint a nyolcvanas evekben a lakotelepi kulcsosgyerekek. szerintem baromi vicces volt. de Bucka pontosan megmondta, mit akar adni.

      Törlés
  2. egyre jobban ott szeretnék élni én is :)

    VálaszTörlés
  3. Nálunk is így van. Rendszeresen jön haza ilyen kis zacsekokkal...

    VálaszTörlés