2015. augusztus 26., szerda

...

Szoval Haga varoskepe elegge egyseges, ami annak koszonheto, hogy az epuletek java resze ket-haromemeletes vorosteglabol keszult lakohaz. Nemelyik diszesebb, masok kevesbe, vannak gyonyoruen faragott faerkelyek tornyocskakkal meg egyszeruek is, de a stiluselemek nem kulonboznek. Ugyanigy voros teglaval vannak burkolva az utcak, az iskolak, a gyarak is, kifejezetten furcsa a festett fal latvanya. Es van elvetve par panel, de szerintem csak azert, mert a hollandok kiprobaltak, hogy megis milyen felepiteni egy ilyet is.
A tobbseg ezekben az alacsony hazakban levo lakasokban lakik, ami nagyon praktikus, ha peldaul teleszkopos ablakmosoval kell takaritani az ablakokat. Ilyenkor gondolom, nem zavarja oket, ha az uveg csikos marad. 


Az ablakok rendszerint ket reszbol allnak, az also nyithato, a felso nem. Ahogy igy elnezem, ahol megmaradtak a regi ablakok, a felso szinezett mozaikuvegbol keszult. Az ablak nagyjabol terdmagassagban kezdodik, szoval a legkisebb lakasoknak is fenyes es tagas erzetet kolcsonoz. Ezzel parosul az a zavarbaejto teny, hogy a hollandok valamiert nem rajonganak a fuggonyokert, szoval siman belatni a lakasok zomebe. A foldszinten sokszor alkalmazzak ezt a keresztben elhelyezett muanyag matricat vagy homokfuvott uvegtablat odalogatva, hogy azert megsem premier planban lasson be az eletukbe barki, de alapvetoen a legcsekelyebb mertekben sem zavartatjak magukat. Bekesen uldogelnek a fotelban, nezik a tevet vagy olvasgatnak a mobiljukon. Meg nem volt pofam befenykepezni valaki vadidegen otthonaba, de  remek izlessel rendelkeznek a lakberendezes teren. Csak abbol a par nappalibol, amit addig latok, amig elmegyek kenyerert a boltig, fel lehetne tolteni enteriorfotokkal a Lakaskultura magazint ugy decemberig, a dohanyzoasztalon izleses gyumolcsostaltol elkezdve a kandalloparkanyon allo csaladi kepeken at a kanape ele odakeszitett papucsig.


Es ami azt illeti, elegge megnyugodtam, hogy mas kisgyerekes csaladoknal is konstans hatalmas rumli, es szetdobalt jatekok tarkitjak a bekes osszkepet, mint...khm.

1 megjegyzés:

  1. Azert nincs fuggony, mert hajozo nemzet volt, a ferfiak tulnyomo tobbsege sok honapon at tavol volt az otthonatol. Hogy az otthon maradt feleseget meg ne szolhassak, h mit csinal a fuggonyok mogott, nem volt fuggony. Mehettek a hatso szobaba felrelepni ;)
    Meg gondolom, a napos orak szama sem olyan magas, h megengedhessek maguknak, h azt a keveset kizarjak.

    VálaszTörlés