2015. október 7., szerda

alacsony hofokon

Nem mondanam, hogy tul sok sikerelmeny er manapsag. Ezek kozul viszont az egyik legnagyobb diadal, ha boszen valogato sarjaim megeszik azt az egeszseges fogast, amit elejuk talalok. Kaptunk ismertetot az iskolaban, mivel hangolodnak az oszre, volt benne mesekonyvajanlo, dalok, mondokak meg egy sutotokleves recept. Ugy voltam vele, hogy a holland olvasas meg a mondokazas nem biztos, hogy menni fog, de a fozest vallalom. Ugyhogy ma megdicsoultem vala, mikozben vigan kanalaztak a tejszines-granatalmas sutotokkrem levesemet. Ez a sajat receptem, bar a granatalma otletet az 5hozzavalo blogrol vettem, es azert akarom megosztani, hogy bemutassam, mennyire masok az elerheto alapanyagok itt.
Szoval:
1 sonkatok 75 cent
1 nagy edesburgonya 75 cent
2 dl tejszin 66 cent
ket granatalma 50 cent (most van szezonja, baromi olcso lett)
leveskocka (ebbol biot hasznalok, hat db 2 euro), so meg bors volt itthon

Felvagjuk a meghamozott tokot es edesburgonyat, feltesszuk foni keves vizben soval, borssal, leveskockaval. Mikor mar konnyu villaval szetnyomkodni, botmixerrel pepesitjuk, hozzaadjuk a tejszint, egyet rottyantunk rajta es kesz. Talalasnal belekeverjuk a granatalmamagokat levesbetetnek, de amugy aprora vagott szalonnaval vagy piritoskockakkal is tok jo. A gyerekek a biztonsag kedveert kaptak hozza egy-egy duplan sutott tukortojast. Akkora adag amugy, hogy holnap ebedre is eleg lesz.

5 megjegyzés:

  1. 2 DL tejszin 66 cent????? Baaaaaa... (Nalunk a legolcsobb, sajat markas 1,29.) A sonkatok meg 3-4 euro. Mondom en, hogy sirok.

    VálaszTörlés
  2. Nem semmi, micsoda árak!

    Mindent "fotódokumentálj" nekünk! Imádok fotókat nézegetni és ha már csak a tányér másfajta, mint itthon, én azon is ámulok-bámulok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. haha, de aranyos vagy! :-D
      itt amugy egy csomo minden tok draga, dragabb, mint Magyarorszagon, de ez pont nem vol az.

      Törlés
  3. "gránátalma mag levesbetétnek." :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. majd ha jossz, fozok ilyet, tenyleg tok finom! :-)

      Törlés