2015. október 1., csütörtök

a Pier meg feltamadt

Milyen kis lesajnalo stilusban nyilatkoztam a legutobb a Pier-rol, mint egy befuccsolt monumentumrol. Nalunk vendegeskedik a baratnom, ugyhogy felsetaltunk es leesett az allam!
Legutobb egy honapja voltam, nos, az akkor teljesen kihalt es ures epulet uj eletre kelt. De hogyan? Elharult az epuletkarosodas? Es mert? Hat, sajnos fogalmam sincs.A feliratbol gondolom kiderulne, de annyira meg voltam lepodve, hogy le sem fotoztam.
Mindenesetre impozansak a tervek, ime:

Az ettermek javareszt mar uzemelnek, a tobbinek egyelore hire-hamva sincs. Vegig az kattogott bennem, hogy, dehat ez nem volt itt! Akkor most nezzuk meg ezuttal balrol es igen, az egesz tengerpart egyetlen kukaja feltetlenul kellett a kepre, mert igy van benne muveszi mondanivalo. Ja, megsem.

Ez nem egy nagyon fura perspektiva?

Ennyire csak a hozzam hasonlo hazajaro lelkek  kivancsiak ernek ra. Most nem azert, de jo kihasznalt.

Ez meg regen egy kaszino volt, most itt is etterem van.

Ez meg egy alufoliaba csomagolt epuletresz, amit a legkevesbe sem ertek. Csak arra tudok gondolni, hogy biztos sokszor lattak a Signs ominozus jelenetet.

Ez a kilatotorony, innen lehet bungee jumping-olni a tenger felett, a rokon probalta nyaron, azt mondta, poen. En nem tartottam annyira viccesnek, mert a gyereke az eleteert aggodva uvoltve bogott mellettem, hiaba, vannak olyan bakancslistas dolgok, amit nem valosithatunk meg nyilvanosan egy bizonyos kor utan... Amugy amikor Wes ugrott, akkor epp azt jatszotta a Depresszio, hogy Mit teszel, mit teszel, mondd meg?! Amikor meg en, akkor a Quimby azt, hogy Tekozlo angyal a magasban. De az ezer eve volt, egy masik eletben.

A tenger felol nezve a Pier ilyen.

Felulrol meg ilyen.

Ezen az ures betonplaton meg egy oriaskerek fog allni elvileg az ev vegen. Hat, jo.

Jo, a masik dolog a fura hatso epuletrol, ami bevillan, hogy ...a sutot elomelegitjuk szaznyolcvan fokra es mar tolhatjuk is be a gondosan lefoliazott tepsit.

Belulrol hatarozottan baratsagosabb mar. De azert nem sokkal.

A legutolso egy nem sajat kep, ilyen madartavlatbol. Mit szepitsuk... ize... jo, nagy.

Ez meg megint a kedvenc hagai csemegem, ezuttal hagymaval es kenyer nelkul. A Pier-rel szemben van egy Simonis, ami egy ilyen halas fogasokra specializalt street food halozat, amit mar tobbszor megvalasztottak az ev legjobb holland heringezojenek. De ebbe a halba is beleharaptam fotozas elott...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése