2015. szeptember 27., vasárnap

holland tevemusorok az erzekenyites jegyeben

Harom adonk van, amit egy sima szobaantennaval lehet fogni. Ebbol az egyiket szantak gyerekeknek. A musorbeosztas ugy van kialakitva, hogy het kozben a kissebbeknek vannak rajzfilmek delutanig, pont mire hazaerunk a terrol, befejezodik ez a musorsav. A hetvegen meg a kora reggelt kiveve folyton csak a nagyobb gyerekekre fokuszalnak. Ennek kovetkezteben meglehetosen lecsokkent a teve elott toltott idonk.
Ettol fuggetlenul ujra meg ujra teszunk egy probat. A nagyobb gyerekeknek vannak ismeretterjeszto kiserletezo musorok, olyasmik, mint a Mithbusters. Hat, tegnap nagyon belemerultem a netezesbe es arra kaptam oda a fejem, hogy a mai kiserlet a kovetkezo: egy vecet, marmint egy fajanszot megtoltottek pisivel egy masikat meg kakival, mindkettot felhuztak teleszkopos daruval es lemertek, melyik zuhan le gyorsabban. En meg igy: wtf?! Ez komoly?! Reggel tizkor? Most reggeliztunk!

Ma a Mijn vader vagyis az Apukam cimu musor volt, aminek a lenyege, hogy tiz ev koruli gyerekek kapnak egy kezikamerat es bemutatjak, milyen a csaladjuk, amelyben elnek. Parat mar lattam, volt egy egy torok fiurol, aki a nagyapjarol meselt, aki mar regen el Hollandiaban de nem beszel hollandul es mindig elkiseri a fociedzesre, amit nagyon szeret, meg a meccseket is egyutt szoktak nezni. Meg volt egy olyan, amiben a fekete felver kislany elmondta, hogy o most az anyukajat fogja bemutatni, mert az apukaja nyomtalanul lelepett es ok ketten alkotnak egy csaladot. Es megint tokre sajnalom, hogy nem tudok hollandul. A mai reszben ugyanis egy olyan fiu meselt, aki lombikban fogant egy leszbikus es egy meleg par gyermekekent. Tok termeszetesen pusziltak meg egymast a parok a kamera elott, igen, a gyerekcsatornan fomusoridoben. A fiu elmeselte, hogy kb. ugy el, mintha elvaltak volna a szulei, mindket lakasban van sajat szobaja es jatekai, meg van beszelve, hol mennyi idot tolt stb. De a reszleteket nem ertettem. Es nem kodositetett, paras szemmel mondta, milyen rosszul esik neki, amikor csufoljak, mert persze ez is elofordul. Es azzal zarta, hogy o az osszes szuleit nagyon szereti es orul neki, hogy ot is ennyien szeretik.

A masik tok erdekes musor a Lena en Cem. Ez egy fel oras napi sorozat, ahogy igy elnezem, megy mar ezer eve. Az a temaja,  hogy pszichologus, Doris meg a torok rendor, Metin egymasba szeretnek, es az uj kapcsolatba visznek osszesen negy kamasz gyereket is. A patchwork csalad eleve problemas, a holland-torok kulturalis kulonbsegek kezelese sem egyszeru, Lena a lazado tinilany peldaul gyakran kerul konfliktusba a kendot hordo, muszlim "mostohahugaval". Meg persze van mindent elsopro szerelmi szal, dramak, vicces helyzetek stb. Nyilvan ugy gondoltak a keszitok, van ebben az alapotletben annyi potencial, hogy szeles kozonsegnek eleg legyen egy napi 25 perces szappanoperara. Engem lenyegesen jobban le is kotne, minthogy ki iranyitja a Berenyi Kft-t, ha ertenem, de hat ugye csak helyel-kozzel.

Majd teszek be linkeket is, csak Kis Manyi epp kiontotte a kavemat, most torli fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése