2015. szeptember 13., vasárnap

halpiac

Tegnap fotoztam a piacon a halas soron, hogy dokumentaljam vegre, mi az a rengeteg nevtelen ize, amit nem tudok elkesziteni. Imadom a halat, de kb karacsonykor veszek egy kilo afrikai harcsat filezve es ennyi. A tobbirol nem is szolva...



Igy kezdodik a street wiew es rengeteg standon at vezet.


Aztan kozelebb lepsz es mar a latvanytol kieg az agyad.

Szoljon valaki, akinek errol eszebe jut egy jo recept es ossza meg velem! De nemcsak hal van, hanem mindenfele rakok is. Alul a helyi szegeny ember csirkefarhatja, a rakollo. Na, jo, biztos nem.
Ha mar rak, minden alkalommal ram tor, hogy atallok a vegetarianus eletmodra, mert ezek csorikaim meg mozognak is. Utemes szem-, szaj-, es ollonyitogatassal haldokolnak szegenyek a pultokon.

Es ha ez sem eleg extrem, vehetunk csigat vagy polipot is.

Igazabol a masik ok amiert nem szoktam itt vasarolni, a gasztronomiai jaratlansag mellett az az, hogy eleg draga a hal meg igy is. Nyolc-tizenket euro kiloja, ami azert juj. (Osszevetes vegett, tiz euro harom kilo pulykamell a torok hentesnel.) Foleg, hogy a gyerekek nagy valoszinuseggel beintenenek ennek is.

Ma egyebkent Wes bemutatta az etteremben tanult uj tudomanyat, es van abban valami elkepesztoen nagyvilagi, amikor nezem pasimat, ahogy kagylot foz borban.

8 megjegyzés:

  1. Hello Maggie! Most találtam rá erre az új blogra. Szuper! Tetszik!

    VálaszTörlés
  2. Egy norvég barátom 6 fajta tengeri halból remek magyar halászlét tud főzni. Az ízvilága ugyan az, de kicsi mosolyt csal az arcodra, mikor beazonosítod a nyelveddel a lazacot benne. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. netto sznobizmus! :-D
      amugy tekintve, h a legutobbi halaszlevem a korhazban vegzodott, meg rizikos is.
      ja, meg merokanalunk es menytanyerunk sincs, kikanalazhatnank kenyercsucsokkel, mint a meseben. felteve, h elotte csinalok a gyerekeknek rgy rantottat... :-D

      Törlés
  3. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ott akarok élni!! :) imádom a rákot, a tintahalat, a polipot...mmmm...
    legjobb halleves recept: póréhagymát vajon megdinsztelni, felönteni tejszínnel és valami alaplével (zöldségleves, vagy a rák páncéljából főtt levesalap) belenyomni három kiló fokhagymát és összeforralni, a végén beledobni a rákot, tintahalat, kagylót és lazacot kb 1-2 percre, és kész :) kis petrezselyemzöld a végére. Imádom :) (Kinga vagyok :) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. gyere at levest fozni! :-D
      veszek addig egy merokanalat. :-D

      Törlés
  4. Nem haltal meg a szagtol? (Excuse the pun haha) €10 3 kg csirkemellert brutal, nalunk 30 deka €3. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. egyaltalan nem volt budos. mellesleg ja, a supermarketben ot euro egy kilo csirkemell, a torokoknel meg 12 euro harom kilo filezve. mindenbol a harom kilos egysegadagokra vannak beallva, mondjuk, amekkorak naluk a csaladok, nem is csodalom...

      Törlés